fbpx

Jak se jednoduše a elegantně dostat ze spárů energetické krize?

Jak se jednoduše a elegantně dostat ze spárů energetické krize?

Energetickou krizi, která je v poslední době velmi probíraným tématem pocítilo již přes 700 tisíc českých domácností. Ceny energií, které dorůstají do gigantických výšin nejsou však ještě zdaleka na svém vrcholu. Ekonomové odhadují, že svého stropu by mohly dosáhnout až ke konci tohoto, případně začátkem příštího roku. Průzkumy o příjmech a výdajích domácností včetně dodavatelů energií poukazují na to, že v roce 2022 si jedna česká domácnost bude muset sáhnout daleko hlouběji do kapsy, a za energie připlatit o více jak 900 Kč měsíčně. Za předpokladu, že se v domácnosti nebudou nijak zásadně měnit příjmy ani další náklady (hypotéka), by se jednalo o navýšení ze současných 29 % na 33 %, a to už může pro velké množství rodin znamenat tzv. pád do energetické chudoby.

Jak řeší situaci Vláda ČR?

Vláda ČR problematiku s navyšováním cen energií sice vyřešila navýšením příspěvku na bydlení pro domácnosti, které krize zasáhla, avšak ne každý na tento příspěvek skutečně dosáhne. Ve hře prozatím ze strany státu nejsou ani další krizové plány, které by současnou krizi mohly nějakým způsobem odvrátit. Spolehnout se nemůžeme ani na tolik zmiňované téma zastropování cen energií, jelikož je to velmi složitý proces, který by mohl českou ekonomiku pro budoucí generace značně negativně poznamenat. 

Řešením je bydlení v bytovém družstvu

Jak se celá situace dá nejlépe vyřešit, aniž byste se museli díky strašáku v podobě nepřiměřených cen energií vzdávat svého domova a své střechy nad hlavou? 

Elegantní řešení můžete naleznout v podobě bydlení přes bytové družstvo prostřednictvím chytrému nájemného. Ještě jste o této možnosti neslyšeli? Pojďme se společně podívat na to, jak takové bydlení vypadá. Společnost MMGFG, která se na českém trhu pohybuje již přes 7 let takovou možnost svým klientům nabízí. Primárně je tato služba určena pro lidi, kteří se ocitli v platební neschopnosti vlivem energetické krize, nacházejí se ve finanční tísni, dočerpali finanční zdroje ze stávající hypotéky nebo jen potřebují rychle vyřešit své majetkové poměry v rozvodovém řízení. 

Celý proces je jednoduchý, bytové družstvo provede výkup nemovitosti a peníze za nemovitost klientovi okamžitě vyplácí, a to hotově nebo bankovním převodem. Pokud se klient rozhodne, že své bydlení opouštět nechce, nemusí. Zůstává mu možnost volby v nemovitosti i nadále bydlet jako člen družstva a postupně ji v klidu splácet prostřednictvím chytrého nájemného

Nájemné se odvíjí dle platebních možností klienta, to samé se týká i doby splácení, na které se obě strany společně domluví. V okamžiku, kdy je nemovitost převedena do majetku bytového družstva, přecházejí veškeré povinnosti s poplatky a celou údržbou již na družstvo. Starosti spojené s dopady energetické krize a čekání na to, zda ceny znovu neporostou vám tak zcela odpadají. Výše splátky nájemného je navíc fixní a ze strany družstva je garantováno, že se její výše se nebude v průběhu splácení nájmu nijak měnit. V okamžiku, kdy jsou doplaceny všechny sjednané splátky se nemovitost bez zbytečných prodlev a peripetií převádí zpátky do osobního vlastnictví

Energetická krize tu s námi ještě bohužel nějaký čas bude a chtě nechtě její dopady mohou zasáhnout i do našich životů. Nenechte se jí ale polapit a jednejte chytře a včas, MMGFG vám s tím může snadno pomoci.

Související články